Informatie  |  Links

Links

Verwijzingen naar websites met informatie over de stichting, Noardburgum, boeken, spreekbeurten, cyberpesten, educatieve spelletjes, naschoolse activiteiten, etc.

Stichting Oarsprong De Klimstien is één van de 14 basisscholen van Stichting Oarsprong.
Noardburgum De website van Noardburgum.
Scholen op de kaart Op deze site vindt u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties van alle basisscholen.
Kinderwoud De buitenschoolse opvang op De Klimstien wordt geregeld door Kinderwoud. Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met Kinderwoud.
Villa Pinedo Villa Pinedo is een plek voor kinderen van gescheiden ouders én een wake-up call voor ouders in scheiding.
Jeugdbieb Jeugdbieb biedt actuele en betrouwbare informatie over alles wat kinderen interesseert en bezighoudt.
Dieren zoeken Zie je een dier en weet je niet wat het is? Op deze site ontdek je het!
Toeloeloe Verhalen voor de leeftijdsgroep 4 t/m ongeveer 7 jaar. Het zijn ideale verhaaltjes voor het slapen gaan, maar ze zijn ook zeer geschikt als voorlees-verhaal.
Godsdienst Een handige website voor als je een spreekbeurt moet houden, een werkstuk moet maken of als je gewoon meer wilt weten over de verschillende godsdiensten, feesten en landen in de wereld.
Leren is een makkie Site waar kinderen leren hoe ze moeten leren.
Pesten Wegwijs bij pesten & geweld.
Cyberpesten Pesten gebeurt niet alleen in de ‘echte’ wereld, maar óók online. Hoe ga je hier als ouder mee om en hoe kun je er wat tegen doen?
De rijksoverheid en het basisonderwijs Deze site geeft veel informatie over het basisonderwijs aan ouders en verzorgers.
Vragen over onderwijs? Ouders & Onderwijs biedt informatie aan ouders over onderwijs en de school van hun kind. Vind het antwoord op deze website of neem voor meer informatie en persoonlijk advies contact op via 0800-5010 of vraag@oudersonderwijs.nl.
Tafels oefenen Op tafelsoefenen.eu kun je op een eenvoudige manier alle tafels oefenen. De rekenopdrachten zijn simpel en overzichtelijk zodat je direct kan beginnen met het oefenen van de tafels.
Woordkasteel educatieve spelletjes Gratis educatieve spelletjes voor spelling en rekenen.
Leer klokkijken Online oefenen met hele uren, halve uren, kwartieren en minuten. Met audio-opdrachten.
Leerzame spelletjes Dé spelletjes-site met een educatief karakter.
Tafels oefenen Een site vol met gratis spelletjes waarin kinderen spelenderwijs de tafels kunnen oefenen.
Rekenen Een site waar de rekenvaardigheid geoefend wordt. De opgaven zijn per groep en per vaardigheid ingedeeld.
Mediasmarties Mediasmarties biedt een overzicht van kindermedia afgestemd op de leeftijd van kinderen. Hier informatie vinden over de inhoud en geschiktheid van mediaproducten zoals: televisieprogramma’s, (bioscoop)films, online games, video games, apps en websites voor kinderen tussen de 1,5 tot en met 11 jaar.
Activiteitenplan Rijke Schooldag Alle activiteiten die naschools worden aangeboden, waar leerlingen kosteloos aan kunnen deelnemen.
Convenant Rijke Schooldag Partijen die mee hebben gewerkt in het tot stand komen van de Rijke Schooldag