Nieuwsberichten

KNVB Schoolvoetbal De Klimstien

Het jongensvoetbalteam van de groepen 5 en 6 had zich gekwalificeerd voor de landelijke finale van het KNVB Schoolvoetbal. Op 17 juni werden ze verwelkomd op de KNVB Campus in Zeist waar normaliter alle Oranje-teams trainen. Met een speciale opening, leuke activiteiten en een bezoek aan een training van de OranjeLeeuwinnen heeft het KNVB team er alles aan gedaan om van deze finale een onvergetelijke dag te maken. Op bijgaande foto van onze kanjers is te zien dat dat zeker geslaagd is. 

De Klimstien voert Actie voor Oekraïne

Vanaf vorige week dinsdag hebben alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 van De Klimstien de Daily Mile gelopen. Ze hebben met deze sponsorloop geld ingezameld voor alle oorlogsslachtoffers van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Vandaag was de laatste dag dat de kinderen deze afstand hebben gelopen. De Klimstien heeft niet alleen gelopen. Alle scholen van stichting Oarsprong hebben meegedaan aan deze sponsorloop. Geweldig! Ook de groepen 1 t/m 4 hebben geld ingezameld. Deze groepen hebben lege flessen verzameld en ingeleverd. Er werden zelfs karren vol lege flessen bij school bezorgd! Wat een prachtig gebaar! De tussenstand van het totaal gespaarde geld voor alle oorlogsslachtoffers kunt u hier vinden. Ook vindt u foto’s van de laatste sponsorloop die vandaag heeft plaatsgevonden in ons fotoboek terug.

Groep 8 naar regiofinale First Lego League

Onze groep 8 van De Klimstien heeft dit jaar meegedaan aan de regiofinale van de First Lego League met het thema Cargo Connect.Tijdens de presentatiewedstrijd vertelden de leerlingen over hun zelfbedachte idee om het afval in het dorp duurzamer op te halen. Daarna sprak de jury met de kinderen over het robotontwerp en het programmeren ervan. Het spannendste onderdeel is altijd de programmeerwedstrijd: de kinderen lieten zien hoe de Legorobot allerlei, door henzelf, voorgeprogrammeerde missies succesvol uitvoerde. Het was weer een geslaagde dag! Klik hier voor meer foto’s.

Open dag

Wat was het fijn om na lange tijd eindelijk weer eens ouders in school te ontvangen. Van deze gelegenheid werd dan ook door vele ouders dankbaar gebruikgemaakt.Klik hier voor een foto-impressie.

Start campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel

Op vrijdag 4 maart is de campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel gestart. Dit is een gezamenlijke campagne van de gemeente Tytsjerksteradiel, GGD Fryslân, Kearn Welzijn, voortgezet onderwijs, primair onderwijs en kinderopvang in de gemeente Tytsjerksteradiel.Met deze campagne sluiten wij ons aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook, en de verleiding om zelf te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We willen ervoor zorgen dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De school is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije leeromgeving bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Zo gaan we samen op weg naar een rookvrije generatie. Doe jij ook mee?Kijk hier voor het filmpje van de start van de campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel en hier voor het filmpje van de kinderen van it Bynt.

Dierendag op De Klimstien

Vandaag mochten alle kinderen van De Klimstien hun (knuffel)dier meenemen naar school. De kinderen mochten hun (knuffel)dieren laten zien aan alle kinderen en ouders van De Klimstien. Wat hebben we veel verschillende (knuffel)dieren gezien! Voor meer foto’s verwijzen we u naar het fotoboek.