Nieuwsberichten

De Klimstien wint Wâldsang challenge

Tijdens het Tuttu Frutti concert van afgelopen zaterdag werd de winnaar van de Wâldsang challenge bekend gemaakt. In deze wedstrijd werden basisscholen uitgedaagd het ontbrekende deel van het lied ‘Verbonden in een eigen taal’, geschreven door Gezina van der Zwaag en Rinze Ytsma, zelf in te vullen. Uit de ingezonden videoclips koos een jury voor de finale drie inzendingen uit: die van De Klimstien uit Noardbugum, De Oanrin uit Twijzel en It Skriuwboerd uit Surhuisterveen. Uiteindelijk, want alle inzendingen waren super, werd De Klimstien groep 8 tot winaar uitgeroepen. Deze inzending scoorde het hoogst op zang, dans, ritme, en tekst. Zij wonnen naast de felbegeerde beker een cheque met drie workshops op het gebied van podium performance en styling. Gefeliciteerd!

Dierendag op De Klimstien

Afgelopen dinsdag was het dierendag! Alle kinderen van De Klimstien mochten hun huisdieren meenemen naar school. Wat was het leuk om kennis te maken met jullie prachtige huisdieren! Kortom een prachtige ervaring voor mens en dier! Voor meer foto’s kunt u een kijkje nemen in het fotoboek.

KNVB Schoolvoetbal De Klimstien

Het jongensvoetbalteam van de groepen 5 en 6 had zich gekwalificeerd voor de landelijke finale van het KNVB Schoolvoetbal. Op 17 juni werden ze verwelkomd op de KNVB Campus in Zeist waar normaliter alle Oranje-teams trainen. Met een speciale opening, leuke activiteiten en een bezoek aan een training van de OranjeLeeuwinnen heeft het KNVB team er alles aan gedaan om van deze finale een onvergetelijke dag te maken. Op bijgaande foto van onze kanjers is te zien dat dat zeker geslaagd is. 

De Klimstien voert Actie voor Oekraïne

Vanaf vorige week dinsdag hebben alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 van De Klimstien de Daily Mile gelopen. Ze hebben met deze sponsorloop geld ingezameld voor alle oorlogsslachtoffers van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Vandaag was de laatste dag dat de kinderen deze afstand hebben gelopen. De Klimstien heeft niet alleen gelopen. Alle scholen van stichting Oarsprong hebben meegedaan aan deze sponsorloop. Geweldig! Ook de groepen 1 t/m 4 hebben geld ingezameld. Deze groepen hebben lege flessen verzameld en ingeleverd. Er werden zelfs karren vol lege flessen bij school bezorgd! Wat een prachtig gebaar! De tussenstand van het totaal gespaarde geld voor alle oorlogsslachtoffers kunt u hier vinden. Ook vindt u foto’s van de laatste sponsorloop die vandaag heeft plaatsgevonden in ons fotoboek terug.

Groep 8 naar regiofinale First Lego League

Onze groep 8 van De Klimstien heeft dit jaar meegedaan aan de regiofinale van de First Lego League met het thema Cargo Connect.Tijdens de presentatiewedstrijd vertelden de leerlingen over hun zelfbedachte idee om het afval in het dorp duurzamer op te halen. Daarna sprak de jury met de kinderen over het robotontwerp en het programmeren ervan. Het spannendste onderdeel is altijd de programmeerwedstrijd: de kinderen lieten zien hoe de Legorobot allerlei, door henzelf, voorgeprogrammeerde missies succesvol uitvoerde. Het was weer een geslaagde dag! Klik hier voor meer foto’s.

Open dag

Wat was het fijn om na lange tijd eindelijk weer eens ouders in school te ontvangen. Van deze gelegenheid werd dan ook door vele ouders dankbaar gebruikgemaakt.Klik hier voor een foto-impressie.